Menu Close

Cara Download Gambar Dari Instagram

Download dari PC.

Jika anda nak download gamabar dari PC…anda boleh dari website https://www.instagram.com .Senang aje…boleh follow step dibawah.

1-Buka instaweb anda.pilih gambar yang ingin anda download.Klik pada tiga titik pada post tu..dan copy link adress.rujuk gambar dibawah.

2-Selepas itu buka website https://downloadgram.com/ .Paste link tadi kat ruangan kosong dan klik download. Rujuk gambar.

Image akan disimpan dalam pc mengikut folder download atau folder yang anda pilih….Senang kan….boleh cuba sekarang.

Download Dari Tel.

Jika anda nak download dari tel…Apa yang perlu anda buat hanya download dulu app dari playstore…terdapat banyak app yang boleh anda guna…oleh kerana saya guna App Vsd…soo saya share App ini…App ini senang sikit sebab ia telah link dengan akaun instagram dalam phone anda.

Selepas download App ….Login guna ID dan Pasword Instagram Anda…Selepas itu copy dan paste link pada gambar yang ingin anda download.

Rujuk gambar dibawah.

Senang aje kan…

Jika nak download…pastikan gambar tu tiada copyright…terutamanya anda nak guna untuk tujuan komersal….kalau setakat kegunaan peribadi tu …tak de masalah.

Kalau nak guna untuk tujuan seperti komersal…contoh untuk website anda…anda boleh download dari https://www.shutterstock.com .Terdapat banyak website yang boleh download gambar yang berkualiti selain shutterstock.

korang download dari mana?Share kat ruangan komen..

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *