Menu Close

Cara Whatsapp Tanpa Perlu Save Nombor

cara whatsapp tanpa save no memo

Kali ni saya nak share cara paling mudah nak whatsapp tanpa perlu save no tel.Kebiasaan kita perlu save no tel dulu baru kita boleh whatsapp.Agak lece dan merumitkan.Kalau storage tel besar no problem...

Terutamanya anda yang banyak menjalankan urusan bisnes melalui whatsapp ia banyak membantu.Tak perlu ambil masa yang lama untuk hantar whatsapp kerana anda dah boleh skip part untuk save no.Jom saya share caranya.

Mudah sahaja caranya iaitu dengan bantu App dari playstore.

click to chat app

Buka Playstore anda dan search "click to chat

click to chat app 1

Selepas itu pilih "Click To Chat" app sepeti dalam gambar.Install ke tel anda.

Saya lebih suka yang ini kerana ianya simple dan tiada iklan.

Cara nak guna Click To Chat

click to chat

Buka app dan masukkan no tel yang anda nak whatsapp pada bahagian seperti dalam gambar.

Jangan lupa masuk kod negara...+60

click to chat 3

Kalau no tel tu tak ada whatsapp akan keluar note seperti di sebelah...Jadi tak perlu save no tu...dah jimat ruang memory tel.

whatsapp tanpa save no

Anda boleh terus whatsapp jika no tel itu ada whatsapp..Senang kan?

Share kat kawan-kawan yang belum tahu..

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *