Menu Close

Nak Pasang Astro Atau Njoi?Mana yang best?

Kalau anda sedang bercita-cita nak pasang astro atau njoi…saya nak kongsi kriteria penting yang boleh anda jadikan panduan dalam membuat keputusan yang berbaloi untuk anda.

Sebelum itu kita lihat dulu perbezaan antara Astro dan Njoi.Astro ada bayaran bulanan dan anda boleh pilih pakej atau chanel yang anda inginkan.Manakala Njoi tiada bayaran bulanan dan siaran hanya terhad kepada 28 siaran sahaja.Anda boleh beli prepaid chanel jika nak tengok chanel yang lain.

Kalau anda tidak mahu terikat dengan komitmen bulanan,anda boleh pilih Njoi.Bayar sekali sahaja untuk alatan dan kos pemasangan.Anda akan dapat 28 siaran percuma.

Njoi list Chanel

Kalau anda nak tengok chanel lain…anda boleh beli njoi prepaid card dan boleh langgan melalui chanel 200.Jadi jimat belanja bulanan anda.Njoi juga sesuai untuk anda yang jarang ada dirumah…

Untuk makluman sekarang ini Njoi ada buat Offer…Ada 2 tawaran yang boleh anda pilih..

Njoi Complete Set.

RM399 Sahaja.(RM450 Harga Biasa)Harga tu untuk alatan lengkap termasuk upah pasang.

Njoi Dekoder Sahaja.

RM309 Sahaja untuk dekoder dan remorte sahaja.Anda boleh ambil offer ini jika dirumah anda masih ada piring astro yang lama.

Kalau nak pasang …Jangan malu dan ragu-ragu…whatsap je …saya boleh bantu sampai pasang..bayar masa pasang..Klik link ini atau boleh call ke no ini 0194335284…

Astro pula memerlukan anda membayar komitmen bulanan.Bayaran mengikut pakej yang anda langgan.Pakej basic …bayaran bulananya RM42.35 sahaja.Harga akan berubah jika ada tambahan pakej.Jika anda mampu…no problem…boleh ambil Astro.

Kebiasaannya Astro ada offer untuk pelanggan baru.Jadi anda kena rajin tanya salesman.Anda boleh whatsap saya kalau nak tahu promosi terkini astro..Kebiasaan Astro akan memberi Offer samaada pada harga pakej dan upah pasang.Ada banyak offer yang boleh anda pilih.Kat bawah ni adalah offer yang sedang berlangsung.

-Upah Pasang RM60.(harga biasa RM99)

Pakej Starter pack RM58 bulanan(RM65 Harga Biasa)

Sebelum tu saya nak share maklumat penting sebelum nak langgan Astro.Ini penting supaya anda tahu perkara asas tengtang langganan anda kerana setelah pasang anda terikat dengan kontrak selama 2 tahun.Jadi dalam tempoh tu anda dah tak boleh cancel…

Antara maklumat penting yang mesti anda tahu ialah

1-Harga Pakej Astro Yang anda langgan.

Bincang dengan salesman,pakej yang sesuai dengan anda.beritahu rancangan yang anda minat dan minta cadangan pakej yang sesuai.Pastikan pilih chanel yang anda minat sahaja.nanti rugi bayar mahal tetapi tak tengok.

2-Caj Pemasangan.

Harga biasa untuk caj pemasangan ialah rm99 untuk dekoder byond dan RM199 untuk PVR.Buat masa sekarang caj pasang hanyalah RM60…So anda dah boleh jimat…Pastikan anda tanya harga pasang kat salesman tu.

3-Terma dan Syarat langganan.

Bahagian ni anda kena ambil perhatian sikit.Maklumat yang mesti anda tahu ialah tempoh kontrak.untuk pasang astro baru…2 tahun.Jika nak tutop dalam masa kontrak anda kena bayar purata baki kontrak.Selain itu anda perlu tahu juga tentang kontrak langganan dan offer pack.yang ni kena tanya salesman.Setiap offer ada termanya…oleh itu and kena alert sikit.

4-Caj extra yang bakal dikenakan.

Ramai yang tak tahu …anda akan dikenakan extra caj sebanyak RM21.20 jika terleat bayar setelah astro disekat.Caj itu ialah caj penyambungan semula.Dan RM10.60 akan dikenakan jika anda melakukan penurunan pakej….downgrade pakej.Segala maklumat pembayaran akan ditunjukan dalam bil…

5-Kaedah Bayaran dan maklumat Akaun anda.

Astro telah sediakan pelbagai kaedah bayaran yang sesuai untuk anda pilih.Bil anda boleh bayar hampir semua tempat,7eleven,stesen minyak,pejabat pos dan sebagainya.Online,ewallet pun boleh.nak buat Auto debit pun boleh.Yang penting anda tahu no akaun Astro anda.Selain tu anda akan dapat free akses ke Astro Go.Jadi daftar astro ID untuk akses ke Astro GO dan detail akaun anda.Anda boleh tanya Saleman tu.

Anda boleh terus whatsap saya kalau nak info lanjut.Klik disini untuk whatsapp.Saya cuba bantu anda.

jangan lupa share kat kawan yang nak pasang astro atau njoi supaya mereka tak silap buat pilihan.

komen kat bawah kalau ada persoalan atau pengalaman anda dengan astro

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *