3 model bisnes online tanpa modal yang boleh dibuat time covid. - My Klik
Menu Close

3 model bisnes online tanpa modal yang boleh dibuat time covid.

cara-jana-4-5k-musim-covid
Spread the love

Sejak awal feb hari itu sehingga sekarang pandemik covid masih belum berakhir.Malah tiada tanda-tanda ia akan berakhir kerana data menunjukkan masih berlaku peningkatan kes setiap hari.Ramai yang terkesan dengan pendemik ini kerana banyak aktiviti tak dapat dibuat.Kilang banyak ditutup,ot berkurang,bisnes kurang pelanggan dan sebagainya.

Lambat laun kita akan terkesan juga akhirnya.Jadi apa persediaan kita?

Dalam artikel ni saya share 3 model bisnes yang boleh anda buat secara online tanpa modal.Semoga ia membantu anda untuk dapatkan extra income ketika covid ini.Apa yang anda perlukan hanyalah sekadar handphone dan internet.

Tak mustahil untuk jana 4 hingga 5 angka sebulan jika fokus dan buat dengan betul.

3 model bisnes itu ialah...

1-Bisnes Affiliates.

bisnes affiliates

Bisnes affiliate hanya memerlukan anda promote sesuatu produk melalui link website anda sendiri.Setiap jualan terhasil anda akan diberikan komisen.Apa yang perlu anda lakukan ialah daftar sebagai ejen dan dapatkan link affiliate seterusnya promote link itu.

Anda tak perlu fikir tentang penghantaran produk,support dan sebagainya.Majoriti percuma sahaja kalau nak join affiliates ni.

3 step mudah untuk buat affiales ialah...

  1. Cari dan daftar sebagai Affilites produk yang kita nak promote.
  2. Lepas dah daftar dapatkan unik link sendiri dan promote link tersebut.

setiap jualan yang terhasil dari link anda itu...anda akan dapat komisen.Kelebihan bisnes ini ialah anda tak perlu pening fikir mengenai produk,diliver dan support...tugas anda hanya promote.

2-Bisnes Dropship

konsep-dropship

Dropship pula lebih kurang macam affiliate..bezanya ianya barang fizikal berbanding produk digital.Pendapatan ialah dari hasil jualan anda sendiri setelah ditolak harga modal kepada pembekal.Ringkasnya anda terima bayaran dari pelanggan pada harga jualan...seterusnya anda tempah kepada pembekal pada harga modal..dan pembekal akan hantar barang terus kepada pelanggan.

Anda tak perlukan modal kerana anda gunakan duit bayaran dari pelanggan untuk dijadikan modal.Keuntungan itu anda boleh simpan.

Contoh katakan anda promote produk A dengan harga jualan RM50...

bila ada pelanggan beli...mereka bayar terus kepada anda RM50.Tugas anda seterusnya ialah buat tempahan untuk pembekal dengan harga pembekal.katakan harga pembekal Produk A tu ialah RM30.

So...anda buat tempahan dengan harga modal RM30 ....baki rm20 tu anda simpan sebagai keuntungan.

Produk tempahan akan diuruskan pembekal tanpa anda perlu pening dengan kerja untuk hantar barang...Risikonya satu sahaja takut pembekal yang tipu...jadi kena pandai cari dropship tu...

3-Bisnes Panduan.

idea

Bisnes ini berasaskan kepada kepada kepakaran anda sendiri atau pengetahuan anda yang boleh dijadikan sebagai produk digital anda sendiri.Tak kisah sama ada ebook,video,membership dan sebagainya.

Katakan anda ada kepakaran dalam memasak sesuatu resepi.Apa yang boleh anda buat ialah menjual kepakaran anda melalui samaada melalui ebook atau video atau kursus masakan.

hasilnya dapat pasif income selagi ada jualan itu.Produk itu hanya lakukan sekali sahaja.

Apa pun model bisnes yang anda pilih...pasti ada cabaranya.Cabaranya ialah cara marketing.Jika nada gagal dalam bab ini...anda akan buang masa sahaja.

walaupun tiada modal diperlukan....sudah pasti ia memerlukan masa dan tenaga untuk anda buat.Sebolehnya cari dan belajar dari pakar dalam model bisnes yang ingin anda buat.

dengan belajar dari mereka ....anda akan jumpa jalan pintas tanpa perlu buat kerja sia-sia dan buang masa buat perkara yang tak sepatutnya.Jika anda serius nak buat ketiga-tiga model bisnes ini bolehlah rujuk kat Sis Dilah.boleh rujuk dan belajar dengan beliau melalui link ini... https://my-klik.com/chapter19/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *