penapis air tak bertangki

4 kelebihan penapis air tanpa tangki Sk Magic Jiksoo

Spread the love

Penapis air kini merupakan satu keperluan kerana gaya hidup dan kualiti air yang rendah.Terdapat banyak jenama di pasaran yang menyediakan produk mereka untuk penuhi keperluan isi rumah.Antara yang paling popular antaranya Coway dan Cuckoo.

Namun terkini Sk Magic dari Korea turut memeriahkan pasaran kita dengan produk mereka.Berbandig dengan Coway dan Cuckoo,Sk Magic telah tawarkan produk penapis air dengan model tanpa tangki.Seperti sedia maklum,kebanyakkan produk Coway dan Cuckoo adalah pernapis air jenis bertangki.Jadi apa yang bestnya dengan penapis air Jiksoo Sk magic ni?

4 Kelebihan Penapis air tanpa tangki.

Kalau anda tengah servey nak pilih penapis air...apakata jadikan ini salah satu perkara penting yang perlu anda pertimbangkan...Jom kita lihat kenapa ia penting....

Ada 4 kelebihan penapis air tanpa tangki...

1-Tiada risiko air tercemar

Kita akan dapat air yang lebih segar dan bersih terus dari proses tapisan.Air akan tercemar jika dibiarkan bertakung dalam masa yang lama.

Air dari sumber bertakung menjadi kolam pembiakan bakteria dan alga yang biasa ditemui dalam penapis air bertangki.

Jadi penapis air tanpa tangki bantu kita untuk minimumkan risiko kita dari minum air yang tercemar disebabkan oleh air bertakung.

2-Kapasiti Air Tanpa Had.

Jumlah air yang dibekakkan oleh penapis air bertangki adalah mengikut saiz tangki yang disediakan.Jika air telah habis digunakan,anda tepaksa tunggu 10 hingga 15 minit sebelum boleh digunakan semula.

Tapi masalah ini tak perlu anda risaukan lagi kerana model tanpa tangki boleh bekalkan air secara unlimited.Jadi kalau ramai tetamu pun...dah tak perlu bimbang.

3-Jimat Tenaga Letrik.

Model bertangki akan menggunakan letrik sepanjang masa untuk mengekalkan tahap suhu air dalam tangki terutamanya air panas.

Model tidak bertangki hanya menggunakan letrik hanya pada ketika air diambil sahaja.Jadi model penapis air tanpa tangki ini lebih jimat.

4-Saiz lebih Nipis dan cantik.

Model penapis air bertangki biasanya akan besar kerana perlu sediakan tangki.Jadi anda perlukan ruang yang besar untuk letakkannya.Adanya ada masalah kalau anda ada ruang terhad di daour anda.

Model yang tidak bertangki pula lebih kecil dan lebih slim...Nak letak pun tak ada masalah kalau ruang terhad kerana bentuknya yang kecil..

jiksoo rapi

Sk Magic telah sediakan anda 5 model tanpa tangki untuk anda pilih iaitu jiksoo mini,jiksoo rapi,jiksoo hyper,jiksoo ria dan jiksoo rich.

Kalau kat rumah tu ada ramai orang atau selalu ramai tetamu amat sesuai anda pilih salah satu model ini,kerana ia berikan air tanpa had.Air pun lebih bersih serta jimat letrik.

Nak tahu lebih lanjut model apa yang sesuai dengan anda boleh whatsapp je .....Klik Disini untuk whatsapp.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.