Menu Close

Dulu Installer Penapis Air…Sekarang….?

belajar ebay

Dalam setiap kesusahan ada sinar yang akan hadir...itulah yang terjadi pada sorang ni...Ceritanya masa PKP baru-bari ni tak boleh kerja...so income pun terjejas teruk.komitmen bulanan pun tinggi ...jadi kena cari extra income la ....

apa yang beliau buat...?

Hari tu turun KL ada jumpa sorang brader…Dia ni dulu kerja installer penapis air agak lama jugak…Tapi bila kena PKP, income penapis air hampir lumpuh…So dia takde income yang stable!

Cuma dia bernasib baik sebab sebelum PKP hari tu, dia pernah join Bengkel Export Mudah…So ade la sikit ilmu macam mana nak jual local produk ke international market thru Ebay…Dengan ilmu yang ada, dia cuba buat betul-betul untuk "ganti" income penapis air yang terjejas teruk tu.

Alhamdulillah hasilnya dia sekarang dah boleh maintain 3-4 angka setiap hari…Waktu PKP je dia dah boleh settle hutang credit card RM20k…Ok la tu kan…Sape nak bagi…Jadi installer penapis air pun tak masyukkk macam tu kalau tak cukup ligat!

Waktu jumpa hari tu, saya pun sempat "pangkah" dia minum kat Starbucks…Orang dah kayo, kita kasi paw la sikit….😅

Dia sekarang dalam proses nak kembangkan lagi bisnes Ebay…Katanya macam nak sewa office untuk lebih proper…Tapi tak sure lah sekarang dah sewa ke belum.

Lepas PKP ni, saya nampak ramai orang struggle…Maklumlah, dah takde bantuan sangat…Yang dulu pilot, sekarang kerja foodpanda pun ada…Berapa lah sangat "income baru" tu nak ganti "income lama"…Mesti serabut kepala!

Sebagai alternatif, why not cuba bisnes Ebay…Jual barang kedai runcit pada harga berganda dekat pasaran antarabangsa menerusi platform Ebay…InsyaAllah nak dapat belas ke puluh ribu sebulan pun boleh!

Cuma kalau sekarang ni dah ada anak bini dan ada duit saving sikit, cadangan saya better join bengkel terus…Jangan beli ebook je sebab bukan senang nak fokus belajar dari ebook bila dah ada macam-macam komitmen…At the end, ebook berhabuk dalam hardics je...😅

Kalau join bengkel, kita cuma perlu fokus dalam sehari je…Tak faham boleh terus tanya…Ada 3-4 orang tenaga pengajar yang sedia untuk membantu…Then balik rumah dah boleh terus buat dan tuai hasil.

Btw orang cakap bengkel ni tempat jual air liur je…Saya faham memang ada sesetengah bengkel yang "menjurus" ke arah tu sebab tenaga pengajar memang fokus buat duit dari bengkel.

Cuma untuk Export Mudah ni, tenaga mengajar tak heran sangat pun income dari bengkel sebab dieorg memang fulltime ebay player yang buat duit puluhan ribu sebulan di ebay sejak bertahun-tahun dulu…Kerja lebih mudah dan tak perlu pening kepala bagi support macam-macam karenah manusia….Hampir setiap minggu ada masa untuk jalan makan angin sana sini.

Cuma disebabkan terdapat banyak request dari prospek, jadi pihak JVWarrior pun bincang dengan dieorg untuk adakan bengkel…Dieorg setuju dengan syarat bengkel diadakan ikut kelapangan dieorg…Bukan maintain setiap minggu or setiap bulan…Tapi ikut kelapangan.

Now tarikh terdekat bengkel adalah pada hari Sabtu, 5/9/2020 bertempat dekat Segamat dari jam 9 pagi hingga 5 petang…Dengar cerita, orang DHL pun akan datang sekali untuk bagi penerangan tentang shipment ke luar negara.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *