masalah copywriting

Masalah Nak Buat Copywriting?Boleh Cuba Teknik Ini.

Spread the love

Ramai yang alami masalah buntu nak cari idea bila nak buat copywriting untuk iklankan produk yang ingin kita promosi.Tapi jika kita tahu struktur dan caranya ia akan jadi lebih mudah.

Tapi masalahnya setiap hari nak kena tulis ayat iklan yang berbeza.Naik buntu dan pening di buatnya.Jadi anda boleh cuba pelbagaikan copywriting teknik untuk variasikan copywriting iklan anda.

Ada banyak jenis copywriting yang boleh anda buat.Terpulang kepada anda..yang penting matlamat utama anda ialah nak tarik bakal pelanggan untu tengok dan beli produk anda.

Antara jenis copywriting yang biasa digunakan antaranya

  • Jenis Mix and Match-iaitu gabungan elemen antara testimoni,usp,manfaat,cta,fakta produk.
  • Awareness, Interest, Desire & Action-Copywriting yang akan buat emosi pelanggan rasa tak sabar nak beli barang anda.

  • STORY TELLING-Bercerita sesuatu yang related dengan produk anda sambil menjual tanpa mereka sedar kita memukau mereka untuk beli barang kita.

  • HIGH ENGAGEMENT-Cara gunakan ayat yang memukau untuk pelanggan hubungi anda.

Untuk memahirkan diri sudah tentulah ianya akan mengambil masa yang sangat lama kerana ia memerlukan banyak belajar dan latih tubi.

Tapi ada 2 cara yang boleh bantu anda jadi mahir buat copywriting ni iaitu….

Tiruvasi

Bila anda jumpa iklan yang anda rasa nak tahu lebih lanjut atau anda buat rasa “wow” ….cuba tiru dan sesuaikan pada produk anda.Tukar ayat yang mana perlu berdasarkan produk anda…

Guna Quicky

Alternatif lain yang boleh anda guna untuk buat ayat iklan yang power ialah dengan menggunakan quicky copywriting maker.

Software ini akan bantu anda buat 10 jenis copywriting berbeza secara auto.Kalau nak tengok tutorial boleh rujuk kat sini

Saya amat syorkan anda yang selalu ada masalah nak pelbagaikan copywriting.Quicky mampu beri anda 10 variasi copywriting untuk anda.Ayat iklan anda tak akan nampak sama setiap kali post iklan.

Jadi Klik Disini dan anda lihat sendiri video cara nak guna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *