tips berniaga di shopee

Nak Berniaga Di Shopee?Baca Tips Penting Ini Dulu.

Spread the love

Khas untuk anda yang sedang bercita-cita nak berniaga di Shopee tu boleh baca artikel ni dulu.Ini penting untuk anda tahu perkara penting atau kemahiran apa yang perlu untuk anda mula berniaga di Shopee.

Jadi,,,tak anda dah boleh elak dari buat banyak kerja sia-sia atau perlu "langgar dinding" lagi.Tapi yang paling penting result tu dapat dengan lebih cepat.

Potensi Berniaga Di Shopee.

Saya percaya anda mungkin sudah tahu potensi berniaga di Shopee ni sebenarnya boleh bagi anda income yang lumayan jika tahu caranya.

Saya kongsi sikit apa kelebihan dan kenapa anda perlu berniaga dishopee.

  1. Pasaran yang luas.
  2. Marketplace yang paling banyak dilawati.
  3. Urusniaga dijalankan secara automatik.
  4. Keselamatan urusniaga di Shopee dipercayai oleh pengguna.
  5. Telah terbukti ramai yang dah berjaya dengan jalankan Bisness Di Shopee.

Yang Bestnya ...kita boleh buat secara sambilan sahaja.Ya ... Secara Sambilan tanpa ganggu kerja seharian.

Selain tu...kita tak perlu keluarkan Modal...Kita boleh buat sebagai dropship sahaja.

Langkah Demi Langkah Nak Berniaga Di Shopee.

Nak mula berniaga di Shopee ni taklah serumit mana pun jika kita tahu caranya.Pun begitu kebanyakkan akan terkandas pada bab teknikal.Terutamanya untuk anda yang newbie.

Secara asasnya ..dibawah ini antara perkara yang mesti anda lakukan untuk mula berniaga di Shopee.

  1. Daftar sebagai Seller.
  2. Setup maklumat Kedai anda.
  3. Cari barang untuk dijual.
  4. Masukkan maklumat barang dan upload gambar barang.
  5. jika dah ada jualan,uruskan penghantaran.

Langkah 1 dan 2 tu agak senang nak buat.Tapi langkah 3 dan 4 tu amat rumit.Banyak yang akan terkandas kat sini.

Nak cari barang yang nak dijual tu bukanlah kerja mudah...Kena buat research...barang apa yang laris,kena cari supplier,berapa harga...Semua tu kita kena ambil kira.

Bila dah selesai step tu....Kena pikir pula ayat power untuk produk yang akan dimasukkan dalam kedai tu,Key word apa yang kena ada pada maklumat barang tu...Semua tu nak kena fikir....

Bila dah ada jualan tu kena uruskan penghantaran.Step ni agak mudah sahaja.Shopee ada tunjukkan tutorial bagaimana nak uruskan jualan.

Nak Tahu Bagaimana Cara Mudah Dan Cepat Untuk Mula Berniaga Di Shopee?

Kalau anda serius nak buat bisnes di Shopee...Saya Syorkan anda rujuk kat web Website Auto Shopee 3.0-xpress Guide 2022.

Mereka ada sediakan panduan dalam bentuk video tutorial langkah demi langkah cara nak berniaga di Shopee.

Bukan itu sahaja....mereka juga tunjukkan

  • cara nak buat research cari barang yang laku keras
  • cara nak cari dan bina keyword yang sesuai untuk barang tu.
  • kat mana nak cari dropshiper yang boleh dipercayai.Mereka pun order kat supplier tu.
  • Cara nak upload barang dengan mudah tanpa perlu buat satu persatu....
  • Cara nak hubungkan kedai shopee dengan dropshipper supaya stock sentiasa dikemaskini secara auto tanpa perlu dipantau secara manual.
  • dan banyak lagi....boleh rujuk disini.

Tak perlu anda nak pening-pening try and error.Video yang disediakan memang dah detail.

Tips Penting Jika Nak Berjaya Bisnes Di Shopee.

Tips 1-Cari barang untuk selesaikan masalah pengguna.

Tips 2-Bila dah dapat barang tu...Cari keyword yang betul untuk barang tu.

Tips 3-Sediakan gambar yang menarik perhatian..

kalau dah mahir dalam 3 kerja ni....senang2 ja nak jana jualan 3-4 angka sebulan...

Yang penting anda bersedia untuk belajar dan aplikasikan untuk capai matlamat anda.

Tak tahu nak rujuk kat mana?Saya syorkan anda rujuk KAT SINI.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.