Menu Close

Rahsia Shopify-Satu-satunya Panduan Buat Bisnes USD dalam bahasa melayu.

rahsia shopify

Rahsia Shopify merupakan satu-satunya panduan dalam bahasa melayu untuk anda yang ingin belajar buat bisnes USD.Padat dengan vidoe tutorial disediakan untuk anda bagi memudahkan pembelajaran anda.

Tapi sebelum tu saya nak share dulu potensi berkenaan bisnes USD ini.Ape yang bestnya dengan bisnes USD ini?Sebenarnya bisnes ni sama je dengan bisnes lain....bezanya hanyalah kita jual kat "mat saleh" dan buat untung dalam USD.

Kadar tukaran USD ke RM pada masa sekarang ni lebih kurang USD1 bersamaan dengan RM4.20....

katakan kita jual produk kat mat saleh dengan keuntungan sekitar USD10 kepada 10 orang...maka jumlah keuntungan sama dengan USD100.Bila ditukarkan ke RM akan jadi RM420.Nampak tak potensi pendapatan yang bakal kita dapat.Senang cerita kita dapat 4 kali ganda untung.

 

potensi pendapatan Rahsia shopify

Screnshoot ni merupakan pendapatan yang diperolehi oleh Herman Shaq.Beliau merupan Otai yang buat bisnes ni..

yang bestnya bisnes ni...

  • tak perlu simpan stock,
  • tak perlu layan whatsapp bagai..
  • tak perlu packing dan pos barang.
  • tak perlu nak pening fikir pasal support..

Semuanya buat secara dropship sahaja...

Langkah-langkah bagaimana nak mula buat bisnes USD ini.

Antara perkara yang bakal anda buat untuk mula buat bisnes dropship USD ini ialah...

1-Produk Research-Anda kena tahu strategi cari produk yang betul2 ada permintaan dan high demand.Kalau pakai hentam je..nanti kecewa bila tak dapat sales.

2-Bila dah dapat produk...kena cari supplier pula.Banyak tempat yang kita boleh dapatkan supplier untuk produk kita.Antaranya kat alibaba.com.

3-Buat kedai online-Shopify merupakan platform terbaik untuk buat website kedai online anda kerana banyak sistem integrasi terdapat dalamnya.Dengan Shopify akan automasikan banyak kerja jualan anda.

4-Buat marketing-Part ni paling penting.Anda kena tahu strategi yang betul untuk cari pelanggan.Kalau tak tahu ...boleh rugi...Kena tahu buat FB ads atau google ads.

5-Moniter jualan dan submit order kepada pembekal.Bila dah dapat order tu...anda kena le hantar kat supplier untuk buat penghantaran mengikut order yang anda terima.

Apakah cabaran berniaga bisnes dropship USD ini?

Walaupun perniagaan ini nampak mudah ...tapi sebenarnya banyak cabarannya...Antara cabaran tersebut ialah...

1-Modal yang besar-Jika anda kekurangan modal....agak sukar sikit nak buat.Modal ini meliputi untuk bayar kos kedai Shopify USD29 sebulan.....domain dan kos marketing.

2-Teknikal problem-Bagi newbie pasti akan hadapi masalah ni sebab untuk buat kedai online anda menggunakan Shopify memerlukan kemahiran yang tinggi.

3-Kos marketing yang tinggi.Kalau anda tak pandai moniter bab ni..anda akan menanggung banyak kerugian.

Bagaimana nak atasi cabaran bisnes Shopify ini?

Cara terbaik untuk atasi cabaran tu ialah dengan belajar dari pakar.Mereka telah lalui banyak pengalaman pahit manis bisnes ini.Jadi dengan pengalaman mereka kita dapat minimakan kerugian dan masa kita.

Saudara Herman Shaq telah sediakan panduan lengkap untuk anda belajar melalui pakej video tutorial Rahsia Shopify.Jadi amat mudah untuk belajar walaupun anda newbie.

Tonton dulu penerangan ringkas berkenaan produk ini melalui video dibawah.

Kalau nak tahu lebih lanjut ...anda boleh rujuk dengan beliau sendiri melalui laman web dibawah..

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *